Tort ,,Mihaela,,

de madi_marin in Torturi, 7 Noi 2010 | 10472 vizualizari

 

Pentru ca maine, 8 noiembrie, ii sarbatorim pe Sfintii Mihail si Gavril, le urez tuturor celor ce poarta numele sfinte La multi ani! Am facut acest tort pentru una din domnisoarele educatoare a fetitei mele Viviana , pe nume Mihaela.

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 3 linguri gem de capsuni

Crema :

  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 conserva mica piersici decojite
  • 1 kiwi
  • 350 ml frisca lichida
  • 60 g gelatina granule

Ornat:

  • 150 ml frisca
  • piscoturi
  • bilute decor aurii
  • kiwi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ,,Mihaela,,:

Se prepara blatul : se bat ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina cernuta si esenta de vanilie. Se toarna aluatul in tava cu peretii detasabili cu diametrul de 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt. se coace blatul cam 20-25 minute. pentru siguranta se face testul scobitorii. Se da la racit.

Se amesteca intr-un vas pe foc mic galbenusurile cu zaharul, iar cand aesta s+a dizolvat de tot se adauga la ptele caldut si se mai amesteca putin. Se da la racit.

Gelatina se dizolva in sucul de la conserva si apa, apoi se pune la foc mic pana se incalzeste, fara sa fiarba.

Frisca se bate spuma tare.

Intr+un vas incapator se pun frisca batuta, compozitia de galbenusuri si lapte, gelatina,esenta de vanilie si  fructele din conserva si kiwiul taiate cubulete.In tava cu peretii detasabili se pune blatul uns cu gem de capsuni, apoi se aseaza pe margine  piscoturile, se toarna compozitia  si se da la rece. Daca piscoturile tind sa se ridice, se fixeaza cu o farfurie pusa deasupra.

Se orneaza cand s-a legat bine compozitia cu frisca batuta, fructe si bilute decorative.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ,,Mihaela,," nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

RuxyRux 1

20.11.2010, 00:31

Dar ce splendoare Madi

madi_marin 1

20.11.2010, 14:10

fetele....multumesc.... a fost o inspiratie de moment....stiam ca trebuie sa fac un tort dar cum urma sa arate ....nu mi-am inchipuit.... si eu am fost foarte incantata de rezultat....

elena1988 1

13.02.2011, 19:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu frisca si fructe